همه چیز در مورد افزایش ایمنی در ساختمان سازی

صنعت ساختمان یکی از خطرناک ترین صنایع در سراسر جهان است. داده های مربوط به حوادث کار و بیماری های شغلی در صنعت ساختمان، اگرچه شاید ناقص ترین و اشتباه ترین داده ها به دلیل ماهیت صنعت باشد، اما این واقعیت را منعکس می کند. بر اساس داده های ILO ، کارگران ساختمانی در کشورهای توسعه یافته 3-4 برابر بیشتر از کارگران شاغل در بخش های دیگر در معرض آسیب قرار دارند. در کشورهای در حال توسعه، این خطر تا 6 برابر بیشتر است. به منظور افزایش ایمنی در ساختمان سازی اقداماتی انجام شده است که در این مطلب به آنها میپردازیم.

فرآیند جهانی شدن، صنعت ساختمان سازی را با ریسک بیشتری مواجه کرده است. داده های ILO نشان می دهد که میزان حوادث در صنعت ساختمان حتی در کشورهای توسعه یافته نیز در حال افزایش است. افزایش پیمانکاری فرعی در زمینه مشاغل، افزایش گردش کارگران و کاهش آموزش های بهداشت و ایمنی شغلی، ساختمان سازی را جزو خطرناک ترین مشاغل می کند. از یک سو، فشار برای اتمام کار با کمترین هزینه در کوتاه ترین زمان و از سوی دیگر، دشواری مدیریت کار در محل ساخت و ساز تقسیم شده به پیمانکاران فرعی عنصری است که حوادث کار را افزایش می دهد. کار موقت و فصلی کارگران ساختمانی، رواج کارهای ثبت نشده در صنعت، اشتغال مهاجران غیرقانونی، عواملی هستند که خطر این حوادث را تشدید می کنند.

چنین شرایط اشتغال، کارگران را وادار می کند تا ساعت های طولانی کار کنند. از طرفی کارگران این قدرت را ندارند که از کار در شرایط ناامن امتناع ورزند و این فرصت را ندارند که از آموزش های افزایش ایمنی در ساختمان سازی ، برای پیشگیری از حوادث کار مطلع شوند. به طور کلی همه این عوامل ، نظارت بر اجرای قوانین ایمنی را در صنعت ساختمان سازی با مشکل مواجه می سازند.

آموزش اصول و قواعد ایمنی به مهندسان، کارفرمایان و کارگران پروژه

وقتی صحبت از ایمنی در ساختمان سازی می شود، شرکت های اجرایی ساختمان سازی، مسئول اطمینان از رعایت پروتکل های ایمنی دقیق توسط همه پرسنل قبل از رسیدن به محل، در هنگام شیفت یا اقامت و پس از ترک محل ساخت و ساز هستند. وقتی شرکت های ساختمانی نتوانند به کارگران و بازدیدکنندگان خود قوانین و روش های اجباری ایمنی را آموزش دهند، این مسئولیت افزایش می یابد. از جمله تکنیک های افزایش ایمنی در ساختمان سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کارگران باید آموزش های مناسب را دیده و ارزیابی هایی را انجام داده باشند تا اطمینان حاصل شود که می توانند کار خود را با خیال راحت انجام دهند.
  2. به بازدیدکنندگان باید قبل از ورود به محل در مورد خطرات ایمنی مربوطه در محل اطلاع رسانی شود.
  3. کارگران باید از تمام مقررات ایمنی مانند پوشیدن لباس و کلاه مناسب، پیروی از لیست های ایمنی و غیره پیروی کنند.
  4. بازدیدکنندگان باید از مناطق خارج از محدوده مطلع باشند و دستورالعمل های مدیر ایمنی ساختمان را با دقت دنبال کنند.
  5. گزارش هرگونه وضعیت ناامن در محل ساختمان به مدیر ساخت و ساز و مدیر پروژه

همچنین کارگران باید مدیر ساختمان یا مسئول ایمنی را از هر چیزی که ممکن است ایمنی را به خطر بیندازد (به عنوان مثال خرابی وسایل حفاظتی، سیم کشی در معرض دید و غیره) مطلع کنند.

افزایش ایمنی در ساختمان سازی پیام دشت پارس 2

ارائه تجهیزات مناسب در جهت افزایش ایمنی در ساختمان سازی

تجهیزاتی که در اختیار کارگران ساختمانی خود قرار میدهید، می تواند تفاوت بین مرگ و زندگی را بیان کند. بدون تجهیزات مناسب و مرغوب، صدمات و مرگ و میر، همواره یک خطر عمده در محل ساخت و ساز خواهد بود.

دو دسته تجهیزات وجود دارد که شرکت های ساختمانی باید به آنها توجه زیادی داشته باشند:

تجهیزات شغلی: این ها ابزارها و ماشین آلاتی هستند که کارگران در انجام مشاغل خود استفاده می کنند. شرکت های ساختمانی باید:

  1. تجهیزات را از تولیدکنندگان و تامین کنندگان معتبر تهیه کنند.
  2. بازرسی های منظم را انجام دهند تا مطمئن شوند تجهیزات در بهترین حالت هستند.
  3. آموزش نحوه استفاده ی ایمن از ابزارها و ماشین آلات مختلف به کارگران ساختمانی
  4. تعمیر سریع تمام تجهیزات خراب شده
  5. اختصاص بودجه ای برای ارتقای تجهیزات با ویژگی های ایمنی بهتر
  6. به بازدیدکنندگان آموزش دهید تا به تجهیزات نزدیک نشوند مگر اینکه از طرف مدیر سایت سیگنال بروید و تجهیزات زیر نظر اپراتور تجهیزات باشد.

عدم رعایت نکات ایمنی ذکر شده در بالا، نه تنها هزینه ایمنی کارگران ساختمانی را به دنبال دارد، بلکه شرکت های ساختمانی را نیز در دادگاه مسئول می کند. مثلا یک شرکت پس از آنکه یک کارگر دچار جراحات وحشتناک شد و هنگام استفاده از اره برش عرضی، دست چپ خود را قطع کرد تحت تعقیب قرار گرفت. چه چیزی باعث این اتفاق شد؟ محافظ به درستی تنظیم نشده بود، زیرا آموزش ها ناکافی بوده است. این کارگر هیچ تجربه قبلی نداشت و فقط 5 دقیقه آموزش روی اره داشت و هیچ گونه اطلاعاتی در مورد محافظ اره و نحوه تنظیم صحیح آنها نداشته است.

تجهیزات حفاظتی شخصی (PPE) ، علاوه بر خرید ایمن ترین و جدیدترین تجهیزات و ابزار ساختمانی، شرکت های ساختمانی نیز باید PPE کافی را برای کارگران و بازدیدکنندگان تهیه کنند. چندین نوع PPE وجود دارد که به منظور افزایش ایمنی در ساختمان سازی به آن ها نیاز است، مانند:

  1. محافظت از سر
  2. محافظت از پاها
  3. حفاظت از شنوایی
  4. محافظ چشم و صورت
  5. محافظت از دست ها
  6. حفاظت تنفسی
  7. کمربندهای ایمنی و طناب نجات
  8. تجهیزات ایمنی برای کار در نزدیکی آب

PPE  باید هم برای کارگران و هم برای بازدیدکنندگان ارائه شود و همچنین آموزش مناسب در مورد استفاده مناسب از این وسایل محافظتی باید ارائه گردد. شرکت های ساختمانی می توانند این مرحله را در جریان ورود بازدیدکنندگان خود قرار دهند و بازدیدکنندگان باید توافقنامه ای را امضا کنند که در تمام مدت اقامت خود در محل ساخت و ساز، از PPE های تجویز شده استفاده کنند.

 جمع بندی

در حالی که ایمنی در محل ساخت و ساز را می توان از طریق ترکیبی از قوانین، فناوری ها و تجهیزات به دست آورد، اما ایمنی واقعی و پایدار تنها زمانی حاصل می شود که ایمنی در بیس و پایه ی شرکت گنجانده شود.

به عنوان یک کارفرما، ممکن است وسوسه شوید که هزینه ها را کاهش دهید. اما با توجه به اینکه صدمات ناشی از ساخت و ساز رو به افزایش است، رعایت اولویت ایمنی در محل ساخت و ساز به نفع همه می باشد.

روش های مختلفی برای افزایش ایمنی در ساختمان سازی در محل کار وجود دارد که قطعا هزینه کمتری نسبت به عواقب از دست رفتن دست و پای کارگران دارد. لذا بایستی اطمینان حاصل کنید که کارکنان از تجهیزات محافظ مناسب استفاده می کنند. استفاده از تجهیزات حفاظتی شخصی مناسب (PPE) می تواند به معنای تفاوت بین جراحت جزئی و جراحت طولانی مدت یا حتی مرگ در صورت رخداد یک حادثه باشد.

مهم است که پرسنل خود را نسبت به نوع کاری که انجام می دهید، به تجهیزات حفاظتی شخصی مناسب مجهز کنید. این تجهیزات می تواند شامل کلاه ایمنی، عینک ایمنی، زانوبند و … باشد. در صورت فرسوده شدن یا بی کیفیت بودن، این تجهیزات باید فورا تعویض شوند.

همچنین هنگام نصب داربست، نباید میانبر یا بداهه سازی وجود داشته باشد، باید بر روی زمین پایدار و پایه محکم ساخته شود تا خطر ریزش آن از بین برود. هرگونه خرابی یا ناسازگاری سازه را حفظ کرده و تعمیر کنید و همچنین اطمینان حاصل کنید که همه کارکنان استفاده کننده از داربست از سطح مناسب آموزش ایمنی داربست برخوردار هستند. سقوط از ارتفاع، تقریبا 47 درصد از آسیب های کارگران ساختمانی را شامل می شود.

اسکرول به بالا