ساخت ساز با ال اس اف lsf
ساخت ساز با ال اس اف lsf
سازه lsf به ساختارها یا سیستم های پیش ساخته ای گفته می شود که در ساخت هر کدام، مقاطع فولادی جدار نازک به کار می روند.
این مقاطع فولادی، ورق هایی با ضخامت کم از نوع گالوانیزه هستند. ورق های گالوانیزه، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی از خود نشان می دهند.
سیستم ساخت قاب سبک فولادی LSF (Lightweight Steel Framing) ال اس اف یک سیستم ساختمانی است، که برای اجرای ساختمانهای عمدتاً کوتاه مرتبه و میان مرتبه (حداکثر تا ۵ طبقه) استفاده میشود و مورد تأیید مهندسین عمران در کشورهای توسعهیافته و همچنین سازمان نظام مهندسی ایران میباشد. جنس سازه LSF ال اس اف از ورق گالوانیزه بوده و استفاده از این نوع اسکلت در کشور ما قدمتی حدوداً ده ساله دارد و به دلیل دارا بودن مزایای متعددی، استفاده از آن رشد چشمگیری یافته است. در حال حاضر تعداد قابل توجهی از پروژههای ساختمانی با استفاده از سازه LSF در کشور اجرا شده است.
سازه سبک LSF به دلیل عدم استفاده از مصالح سنگین، وزن پایین و عملکرد بهتری که در برابر بار زلزله داشته در مناطق زلزلهخیز جزو بهترین گزینهها در ساختمانسازی محسوب میشود. در بدترین حالت و تحت شدیدترین زلزله اعضای قائم این سازهها دچار پیچش گردیده و بر خلاف سازههای سنتی آوار ندارند. همچنین استفاده از عایقهای حرارتی و صوتی مدرن در این صنعت، این سازه را در صدر سازههای ساختمانی مناسب برای مناطق خاص با اقلیمهای بد آب و هوایی قرار داده است.
برتری سازه سبک ال اس اف LSF و ارجحیت آن نسبت به سازههای متداول به دلیل مقاومت بالای آن در برابر زلزله، افزایش پایایی و ماندگاری ساختمان، سبک بودن سازه، سرعت فوقالعاده اجرا و کاهش هزینه ساخت است. در بین همهی این عوامل، هزینهی ساخت برای افراد یکی از مهمترین آنهاست و موارد مختلفی در میزان آن اثرگذارند. مواردی مثل: نوع کاربری (مسکونی، اداری، …)، نقشهی معماری، متراژ، تعداد طبقات، ارتفاع طبقات، دهانهی ساختمان، دهانهی بازشوها و نوع سقف، همگی عواملی هستند که در کاهش و یا افزایش قیمت تأثیرگذارند.
سازه سبک LSF سازهای پیش ساخته و سبک است که بر اساس طرح معماری بنا، در کارخانه تولید شده و سپس در محل ساختمان با استفاده از پیچهای سرمتهای، بولتها و سایر اتصالات نصب و بر پا خواهد شد. از منظر بررسی مصالح مورد استفاده در احداث بنا، مصالح سازهای در تشکیل سازه LSF به کار میروند و اعضا و مقاطع سازهای، مقاطع مرکب، اتصالات و ملحقات آن را تشکیل میدهند. سازه سبک LSF که شباهت زیادی به روشهای ساخت ساختمانهای چوبی دارد، براساس کاربرد اجزایی به نام استاد (Stud) یا وادار و تراک (Track) یا رانر شکل گرفته است و از ترکیب نیمرخهای فولادی گالوانیزه سرد نورد شده، ساختار اصلی ساختمان برپا میشود. مقاطع مورد استفاده در سازه سبک فولادی U,C و Z است، که معمولاً با اتصالات سرد به یکدیگر متصل میشوند.
انواع سازههای سبک LSF با استفاده از مقاطع فولادی جدار نازک به نام LGS تولید میشوند. این مقاطع در اصل محصولات فولادی نورد سرد میباشند که از ورق گالوانیزه با عرض پروفیل متغیر معمولاً ۸۹ تا ۳۰۸ میلیمتر همچنین ضخامتهای ۰٫۶ تا ۲٫۵ میلیمتر (بسته به طراحی و محاسبات انجام گرفته) تولید میشوند و به عنوان جایگزین سازههای فلزی یا بتنی موجود یا هر نوع حائل دیگر مورد استفاده در ساختمانسازی به کار برده میشوند. مقدار پوشش زینک بر روی آن و گرید مقاومتی آن باید مطابق استانداردهای مربوطه باشد.
فونداسیون سازه LSF طبق محاسبات انجام گرفته میتواند به صورت نواری یا گسترده اجرا شود و عمق آن نسبت به انواع سازههای متداول دیگر کمتر میباشد.